Zespół Opieki Zdrowotnej
w Dąbrowie Tarnowskiej
33-200 Dąbrowa Tarnowska
ul. Szpitalna 1
Jadłospis 14.03.2025 r. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie | II Śniadanie | Obiad |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), sałatka jarzynowa: marchew 100g, ziemniaki 50g, seler 30g, pietruszka 40g, majonez 20g (jaja, gorczyca), jajko 1/3szt.,sałata zielona, zupa mleczna z kaszą manną 400ml (mleko, gluten), herbata 200ml. | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), twaróg 40g (mleko). | Krupnik z ziemniakami: ziemniaki 100g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, kasza jęczmienna 30g (gluten), śmietana 5 g (mleko), wywar kostny, przyprawy (seler), ryba duszona w jarzynach: ryba 100g, marchew 70g, pietruszka 50g, seler 50g, olej, przyprawy (seler), ziemniaki 350g, warzywa na parze (kalafior 50 g,marchewka 50g, brokuł 50g), kompot z owoców mieszanych 200ml. |
Podwieczorek | Kolacja | Posiłek wieczorny |
Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), pomidor 50g | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), jajko 1szt, pomidor 50g, herbata 200ml. | jabłko 1szt. |
Wartość energetyczna [kcal] 2220,6 Wartość odżywcza: Białko [g] 80,2 Tłuszcz [g] 69,8 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 17,5 Węglowodany ogółem [g] 342,9 w tym cukry [g] 54,6 Błonnik pokarmowy [g] 48,5 Sól [g] 6,3 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 14.03.2025 r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Rogal 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), dżem truskawkowy niskosłodzony 50g, twaróg 40g (mleko), marchew 50g, herbata 200ml, zupa mleczna z kaszą manną 400ml (mleko, gluten). | Ryba panierowana: ryba 100g, bułka tarta 20g (gluten), 20g olej, mleko 5g, mąka pszenna 10g (gluten), jajka 1/5 szt., ziemniaki 350g, surówka z kapusty kiszonej: kapusta kiszona 150g, cebula 30g, marchew 30g, jabłko 30g, olej 5g, przyprawy (seler), kompot z owoców mieszanych 200ml., mus owocowy 1szt. | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), pasta z jaj: jajko 1,5 szt, majonez 20 g (gorczyca, jajko), chleb pszenny 10g (gluten), musztarda (gorczyca), przyprawy, pomidor 50g, szczypiorek, herbata 200ml. |
Posiłek dodatkowy: jabłko 1szt. | Wartość energetyczna [kcal] 2294,7 Wartość odżywcza: Białko [g] 69,6 Tłuszcz [g] 89,2 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 18,8 Węglowodany ogółem [g] 316,2 w tym cukry [g] 96,4 Błonnik pokarmowy [g] 27,7 Sól [g] 5,9 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 13.03.2025 r. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie | II Śniadanie | Obiad |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), polędwica z indyka 60g (soja, gluten, gorczyca), pomidor 50g,roszponka, zupa mleczna z płatkami owsianymi 400ml (mleko, gluten), herbata 200ml, woda niegazowana 0,5l. | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), pomidor 50g. | Zupa jarzynowa z lanym ciastem : mąka pszenna 30g (gluten), jajko 1/3 szt., marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, śmietana 10 g (mleko), wywar kostny, przyprawy (seler), bukiet jarzyn 40g, risotto mięsno – jarzynowe w sosie pomidorowym : biodrówka 50g, wołowina b/k 50g, mąka pszenna 30g (gluten), śmietana 5g (mleko), marchew 50g, pietruszka 30g, seler 20g, olej, koncentrat pomidorowy 15g, przyprawy (seler), brokuł na parze : brokuł 150g, kompot z jabłek 200ml. |
Podwieczorek | Kolacja | Posiłek wieczorny |
Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), szynka gotowana 30g (soja,mleko) | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), twaróg 80g (mleko), sałata lodowa, herbata 200ml. | jogurt owocowy bez cukru (mleko) 150g |
Wartość energetyczna [kcal] 2295,8 Wartość odżywcza: Białko [g] 115,3 Tłuszcz [g] 60,1 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 19,9 Węglowodany ogółem [g] 341,6 w tym cukry [g] 36,8 Błonnik pokarmowy [g] 35,6 Sól [g] 6,5 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 13.03.2025 r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Chleb pszenny 30g (gluten), kajzerka (gluten) margaryna śniadaniowa 15g (mleko), polędwica z indyka 60g (soja, gluten, gorczyca), ogórek 50g, roszponka, zupa mleczna z płatkami owsianymi 400ml (mleko, gluten), herbata 200ml, woda niegazowana 0,5l | Gołąbki w sosie pomidorowym : kapusta biała 350g, ryż 80g, biodrówka 50g, wołowina 50g, koncentrat pomidorowy 30g, mąka pszenna 30g (gluten), słonina, cebula 30g, śmietana 5g (mleko), olej, przyprawy (seler), brokuł na parze : brokuł 150g, kompot z jabłek 200ml. | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), ser żółty 60g (mleko), sałata lodowa, herbata 200ml. |
Posiłek dodatkowy: jogurt owocowy (mleko) 150g. | Wartość energetyczna [kcal] 2083,9 Wartość odżywcza: Białko [g] 99,1 Tłuszcz [g] 65,7 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 24,7 Węglowodany ogółem [g] 286,9 w tym cukry [g] 67,7 Błonnik pokarmowy [g] 25,2 Sól [g] 6,4 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 12.03.2025 r. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie | II Śniadanie | Obiad |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa15g (mleko), polędwica sopocka 60g, pomidor 50g, kawa zbożowa z mlekiem 200ml (mleko, gluten). | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), twaróg 40g (mleko). | Zupa jarzynowa z ryżem: ryż 30g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, śmietana 5g (mleko), wywar kostny, bukiet jarzyn mrożonych 40g , przyprawy (seler), filet drobiowy w sosie: filet drobiowy 100g, mąka pszenna 15g (gluten), marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, olej, śmietana 5g (mleko), przyprawy (seler), ziemniaki 350g, warzywa na parze: warzywa mrożone 150g, kompot z jabłek 200ml. |
Podwieczorek | Kolacja | Posiłek wieczorny |
Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), szynka gotowana 30g (soja, mleko) | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), zupa ziemniaczana: ziemniaki 250g, biodrówka 30g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, śmietana 10g (mleko), wywar kostny, herbata 200ml. | Sałatka jarzynowa: marchew, ziemniaki, pietruszka, seler, jabłko, groszek konserwowy, jajko ½ szt. , majonez (gorczyca , jajko), jogurt naturalny (mleko), chleb graham (gluten) 30g. |
Wartość energetyczna [kcal] 2413,08 Wartość odżywcza: Białko [g] 113,8 Tłuszcz [g] 71,8 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 19,2 Węglowodany ogółem [g] 352,2 w tym cukry [g] 35,6 Błonnik pokarmowy [g] 47,7 Sól [g] 6,4 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 12.03.2025 r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), polędwica sopocka 60g, papryka 50g, serek śmietankowy (mleko) 30g, rukola, kawa zbożowa z mlekiem 200ml (mleko, gluten). | Kotlet drobiowy : filet drobiowy 100g, jajko 1/5szt , mąka pszenna 10g (gluten), bułka tarta 20 g (gluten) , olej 20g, przyprawy (seler), ziemniaki 350g, surówka z kapusty białej; kapusta biała 150g, marchew 30g, cebula 30g, majonez 20g (gorczyca,jajko), przyprawy , musztarda (gorczyca) , kompot z jabłek 200ml. | Chleb pszenny 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), zupa ziemniaczana: ziemniaki 250g, biodrówka 30g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, śmietana 10g (mleko), wywar kostny, przyprawy (seler), herbata 200ml. |
Posiłek dodatkowy: Sałatka jarzynowa: marchew, ziemniaki, pietruszka, seler, jabłko, groszek konserwowy, jajko ½ szt, majonez (gorczyca , jajko), jogurt naturalny (mleko), chleb graham (gluten) 30g | Wartość energetyczna [kcal] 2322,9 Wartość odżywcza: Białko [g] 92,5 Tłuszcz [g] 87,2 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 17,7 Węglowodany ogółem [g] 308,9 w tym cukry [g] 55,1 Błonnik pokarmowy [g] 32,05 Sól [g] 6,08 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 11.03.2025 r. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie | II Śniadanie | Obiad |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), żurek z jajkiem i kiełbasą: wywar kostny, jajko 1szt., kiełbasa toruńska 50g (soja), słonina 5g, mąka pszenna 20g (gluten), śmietana 10g (mleko), przyprawy (seler), kawa zbożowa z mlekiem 200ml (mleko, gluten), woda niegazowana 0,5l. | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), pomidor 50g. | Zupa jarzynowa z kaszą manną: kasza manna 30g (gluten), marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, bukiet warzyw mrożonych 40g, mąka pszenna 10g (gluten), śmietana 10g (mleko), wywar kostny, sól, przyprawy (seler), wątróbka drobiowa w sosie: wątróbka drobiowa 100g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, mąka pszenna 15g (gluten), śmietana 5g (mleko), olej, przyprawy (seler), ziemniaki 350g, sałata zielona z sosem jogurtowym: sałata zielona, śmietana 20g (mleko), jogurt naturalny 20g (mleko), przyprawy, kompot z jabłek 200ml . |
Podwieczorek | Kolacja | Posiłek wieczorny |
Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), szynka gotowana 30g (soja, mleko), | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), twarożek 80g (mleko), pomidor 50g, herbata 200ml. | Ryż z jabłkami: ryż 30g, jabłka 80g, cynamon. |
Wartość energetyczna [kcal] 2332,3 Wartość odżywcza: Białko [g] 107,7 Tłuszcz [g] 73,6 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 26,2 Węglowodany ogółem [g] 327,1 w tym cukry [g] 33,5 Błonnik pokarmowy [g] 35,1 Sól [g] 5, | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 11.03.2025 r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), żurek z jajkiem i kiełbasą: wywar kostny 10g, jajko 1szt, kiełbasa toruńska 50g (soja), słonina 10g, mąka pszenna 20g (gluten), śmietana 10g (mleko), przyprawy (seler), jabłko 50g, kawa zbożowa z mlekiem 200ml (mleko, gluten), woda niegazowana 0,5l | Wątróbka drobiowa w sosie: wątróbka drobiowa 100g,marchew 30g,pietruszka 20g , seler 20g , mąka pszenna (gluten) 10g, olej, śmietana 5g (mleko), przyprawy (seler), ziemniaki 350g, sałata zielona z sosem jogurtowym: sałata zielona, śmietana 20g (mleko), jogurt naturalny 20g (mleko), marchew 30g, cebula 10g, kukurydza konserwowa 15g, przyprawy, kompot z jabłek 200ml. | Chleb pszenny 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), twaróg 80g (mleko), pomidor 50g, szczypiorek, herbata 200ml |
Posiłek dodatkowy: Ryż z jabłkami: ryż 30g, jabłka 80g, cynamon. | Wartość energetyczna [kcal] 2062,1 Wartość odżywcza: Białko [g] 89,01 Tłuszcz [g] 72,8 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 24,1 Węglowodany ogółem [g] 274,5 w tym cukry [g] 53,8 Błonnik pokarmowy [g] 22,3 Sól [g] 5,6 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 10.03.2025 r. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie | II Śniadanie | Obiad |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa15g (mleko), klops drobiowy (gulasz z indyka 70g, jajko 1/8 szt, pieczywo pszenne (gluten), mąka ziemniaczana, przyprawy) , pomidor 50g, zupa mleczna z płatkami 400ml (mleko, gluten), herbata 200 ml. | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), pasta rybna: twaróg 30g (mleko), konserwa rybna 20g (ryba, gorczyca). | Zupa ziemniaczana: ziemniaki 200g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, śmietana 5g (mleko), wywar kostny, przyprawy (seler), pulpety w sosie: biodrówka 50g, wołowina b/k 50g, pieczywo pszenne 20g (gluten), jajka 1/8 szt., mąka pszenna 20g (gluten), marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, olej, śmietana (mleko), mąka ziemniaczana 5g, przyprawy (seler), ziemniaki 350g, brokuł na parze: brokuł mrożony 150g, kompot z owoców mieszanych 200ml., |
Podwieczorek | Kolacja | Posiłek wieczorny |
Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), jajko ½ szt., | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), szynka gotowana 60g (soja, mleko), sałata zielona, herbata 200ml. | Jogurt owocowy bez cukru 150g (mleko). |
Wartość energetyczna [kcal] 2378,3 Wartość odżywcza: Białko [g] 117,8 Tłuszcz [g] 65,6 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 18,3 Węglowodany ogółem [g] 348,5 w tym cukry [g] 30,1 Błonnik pokarmowy [g] 38,9 Sól [g] 6,7 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 10.03.2025 r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Chleb pszenny 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), filet z makreli w sosie pomidorowym 85g (ryba, gorczyca), sałata zielona, zupa mleczna z płatkami owsianymi 400ml (mleko, gluten), herbata 200ml. | Karkówka duszona w sosie: karkówka 120g, cebula 30g, mąka pszenna 15g (gluten), śmietana 5g (mleko), olej, przyprawy (seler, gorczyca), ziemniaki 350g, ćwikła: buraki czerwone 180g, chrzan 5g (mleko), brokuł na parze (brokuł 100g), kompot owocowy 200ml., | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), szynka gotowana 60g (soja, mleko), ogórek zielony 50g, herbata 200ml. |
Posiłek dodatkowy: Sałatka z kaszą jęczmienną: kasza jęczmienna 20g (gluten), brokuł 30g, kukurydza konserwowa 20g, papryka czerwona 20g, olej , pietruszka zielona. | Wartość energetyczna [kcal] 2078,7 Wartość odżywcza: Białko [g] 85,4 Tłuszcz [g] 75,3 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 20,5 Węglowodany ogółem [g] 278,9 w tym cukry [g] 59,8 Błonnik pokarmowy [g] 26,9 Sól [g] 6,5 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis tygodniowy 10-16.03.2025
Jadłospis 07.03.2025 r. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie | II Śniadanie | Obiad |
Chleb graham100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), sałatka jarzynowa: marchew 100g, ziemniaki 30g, pietruszka 40g, seler 30g, jabłka 30g, jajko 1/2 szt., majonez 20g (jajko, gorczyca), przyprawy, sałata zielona, płatki owsiane na mleku 400ml (mleko,gluten), herbata 200ml. | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), pomidor 50g. | Zupa jarzynowa z lanym ciastem: mąka pszenna 30g (gluten), jajko 1/3szt., marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, bukiet jarzyn mrożonych 40g, śmietana 5g (mleko), wywar kostny, ryba duszona w sosie pomidorowym z warzywami: ryba 100g, mąka pszenna 15g (gluten), koncentrat pomidorowy 15g, śmietana 10g (mleko), bukiet jarzyn mrożonych 50g, przyprawy (seler), ziemniaki 350g, brokuł na parze: brokuł 150g, masło (mleko), bułka tarta (gluten), kompot z owoców mieszanych 200ml. |
Podwieczorek | Kolacja | Posiłek wieczorny |
Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g(mleko), polędwica sopocka 30g | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), twarożek 80g (mleko), pomidor 50g, herbata 200ml. | Sałatka z kasza gryczaną: kasza gryczana 20g, bukiet warzyw 40g, olej, rukola, przyprawy. |
Wartość energetyczna [kcal] 2462,2 Wartość odżywcza: Białko [g] 102,7 Tłuszcz [g] 80,1 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 22,8 Węglowodany ogółem [g] 357,06 w tym cukry [g] 46,1 Błonnik pokarmowy [g] 48,5 Sól [g] 7,0 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 07.03.2025 r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Bułka maślana 100g (gluten, jaja, mleko), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), dżem owocowy niskosłodzony 50g, serek śmietankowy 30g (mleko), płatki owsiane na mleku 400ml (mleko, gluten), jabłko, herbata 200ml, | Ryba duszona w sosie pomidorowym z warzywami: ryba 100g, bukiet warzyw mrożonych 50g, mąka pszenna 15g (gluten), koncentrat pomidorowy 15g, śmietana 5g (mleko), olej, przyprawy (seler), ziemniaki 350g, surówka z kapusty pekińskiej: kapusta pekińska 150g, marchew 30g, cebula 30g, jabłko 30g, majonez 20g (gorczyca, jajko), przyprawy, musztarda (gorczyca), kompot z owoców mieszanych 200ml., mus owocow | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), twaróg 80g (mleko), pomidor 50g, herbata 200ml. |
Posiłek dodatkowy: Sałatka z kasza gryczaną: kasza gryczana 20g, bukiet warzyw 40g, olej, rukola, przyprawy. | Wartość energetyczna [kcal] 2057,4 Wartość odżywcza: Białko [g] 73,9 Tłuszcz [g] 73,01 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 18,8 Węglowodany ogółem [g] 290,2 w tyn cukry [g] 82,5 Błonnik pokarmowy [g] 27,1 Sól [g] 4,9 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 06.03.2025 r. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie | II Śniadanie | Obiad |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), szynka wiejska 60g, sałata lodowa, pomidor 50g, serek śmietankowy (mleko) 30g, kawa zbożowa 200ml (mleko, gluten), woda niegazowana 0,5l. | Chleb graham (gluten), margaryna śniadaniowa (mleko), jajko ½ szt. | Zupa jarzynowa z kaszą manną: kasza manna 30g (gluten), marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, bukiet jarzyn mrożonych 40g, śmietana 10g (mleko), przyprawy (seler), filet drobiowy w jarzynach: filet drobiowy 100g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, śmietana 5g (mleko), olej, mąka pszenna 15g (gluten), przyprawy (seler), ziemniaki 350g, kalafior na parze: kalafior mrożony 150g, bułka tarta (gluten), masło ekstra (mleko), kompot z jabłek 200 ml. |
Podwieczorek | Kolacja | Posiłek wieczorny |
Chleb graham 50g(gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), szynka gotowana 30g (soja, mleko) | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), krupnik z mięsem: ziemniaki 100g, kasza jęczmienna 30g (gluten), biodrówka 30g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, śmietana 5g (mleko), kości 10g, przyprawy (seler), herbata 200ml. | Jogurt naturalny 150g (mleko) |
Wartość energetyczna [kcal] 2284,6 Wartość odżywcza: Białko [g] 111,5 Tłuszcz [g] 66,06 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 22,9 Węglowodany ogółem [g] 331,4 w tym cukry [g] 37,1 Błonnik pokarmowy [g] 40,3 Sól [g] 6,8 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 06.03.2025 r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Pieczywo pszenne 50g (gluten), bułka kajzerka 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), szynka wiejska 60g, ogórek zielony 50g, roszponka, serek śmietankowy (mleko) 30g, kawa zbożowa z mlekiem 200ml (mleko, gluten), woda niegazowana 0,5l | Filet drobiowy soute: filet drobiowy 100g, cebula 30g, mąka pszenna 15g (gluten), śmietana 5g (mleko), olej 15g, przyprawy (seler), ziemniaki 350g, surówka z kapusty włoskiej (150g kapusta włoska, 30g marchew, 30g cebula, 30g jabłko, 20g majonez (gorczyca, jajko), przyprawy: sól, cukier, pieprz, musztarda (gorczyca)), kompot z jabłek 200ml. | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), krupnik z mięsem: ziemniaki 100g, kasza jęczmienna 30g (gluten), biodrówka 30g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, śmietana 5g (mleko), kości 10g, przyprawy (seler), herbata 200ml. |
Posiłek dodatkowy: Serek homogenizowany (mleko) 150g. | Wartość energetyczna [kcal] 2194,4 Wartość odżywcza: Białko [g] 104,3 Tłuszcz [g] 77,8 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 19,6 Węglowodany ogółem [g] 281,5 w tym cukry [g] 74,7 Błonnik pokarmowy [g] 23,3 Sól [g] 5,8 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 05.03.2025 r. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie | II Śniadanie | Obiad |
Chleb graham 100 g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), twaróg (mleko), papryka, rukola, płatki owsiane na mleku 400ml (mleko, gluten), herbata 200m | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), szynka gotowana 30g (soja, mleko) | Zupa jarzynowa z ryżem : ryż 30g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, warzywa mrożone 40g, wywar kostny, przyprawy (seler) ryba duszona w jarzynach: ryba 100g, marchew 70g, pietruszka 50g, seler 50g, olej, przyprawy (seler), surówka z marchewki (marchew 200g, jabłka 30g ,olej) ziemniaki 350g., kompot z jabłek 200ml. |
Podwieczorek | Kolacja | Posiłek wieczorny |
Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), pomidor . | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), jajko 1 szt., pomidor 50g, herbata 200ml, | Sałatka z kuskusem: kasza kuskus (gluten) 30g, pietruszka zielona, marchew 40g, fasolka szparagowa 40g, olej, przyprawy |
Wartość energetyczna [kcal] 2275,2 Wartość odżywcza: Białko [g] 93,6 Tłuszcz [g] 70,6 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 18,6 Węglowodany ogółem [g] 340,4 w tym cukry [g] 48,4 Błonnik pokarmowy [g] 46,7 Sól [g] 6,5 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 05.03.2025 r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g, pasztet z soczewicy (gluten, soja), papryka 50g, rukola, płatki owsiane na mleku (mleko, gluten) 400ml, herbata 200ml | Ryba panierowana ((ryba 100g, mąka pszenna 10g (gluten), jajko 1/5szt., bułka tarta 20g (gluten), mleko, przyprawy (seler)), surówka z marchewki (marchew 200g, jabłka 30g ,olej), kompot z jabłek 200ml. | Pieczywo pszenne 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), pasta z jaj: jajka 1 i ½ szt., majonez 20g (gorczyca, jajko), pieczywo pszenne 10g (gluten), musztarda 10g (gorczyca), szczypiorek, przyprawy, pomidor 50g, herbata 200ml. |
Posiłek dodatkowy: Sałatka z kuskusem: kasza kuskus (gluten) 30g, pietruszka zielona, marchew 40g, fasolka szparagowa 40g, olej, przyprawy. | Wartość energetyczna [kcal] 2279,0 Wartość odżywcza: Białko [g] 78,8 Tłuszcz [g]80,9 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 14,5 Węglowodany ogółem [g] 326,4 w tym cukry [g] 47,8 Błonnik pokarmowy [g] 33,9 Sól [g] 5,4 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 04.03.2025 r. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie | II Śniadanie | Obiad |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), szynka gotowana (soja, mleko) 60g, serek śmietankowy (mleko), pomidor 50g, roszponka, zupa mleczna makaronem 400ml (mleko, gluten, jajka), herbata 200ml., woda niegazowana 0,5l | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), pomidor 50g | Rosół z makaronem: makaron 30g (gluten, jajko), marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, wywar kostny drobiowy, przyprawy (seler), udziec drobiowy w sosie: udziec drobiowy 200g, olej, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, śmietana 5g (mleko), mąka pszenna 15g (gluten), przyprawy (seler), ziemniaki 350 g, sałata lodowa, śmietana (mleko) 20g, jogurt naturalny (mleko) 20g, kompot z jabłek 200ml., |
Podwieczorek | Kolacja | Posiłek wieczorny |
Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), jajko 1/2szt, | Chleb graham 100g (gluten), margaryna słoneczna 10g (mleko), twaróg 80g (mleko), sałata lodowa, herbata 200ml. | Jogurt owocowy bez cukru 150g (mleko). |
Wartość energetyczna [kcal] 2210,1 Wartość odżywcza: Białko [g] 112,6 Tłuszcz [g] 62,9 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 22,7 Węglowodany ogółem [g] 314,7 w tym cukry [g] 31,1 Błonnik pokarmowy [g] 31,5 Sól [g] 6,7 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 04.03.2025 r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Chleb pszenny 50g (gluten), bułka kajzerka 50g, margaryna śniadaniowa 15g (mleko) , szynka gotowana 60g (soja, mleko), serek śmietankowy (mleko), ogórek zielony 50g, zupa mleczna makaronem 400ml (mleko, gluten, jajka), herbata 200ml., woda niegazowana 0,5l | Udziec pieczony: udziec drobiowy 200g, olej, cebula 10g, przyprawy (gorczyca, seler), ziemniaki 350g, sałata lodowa ze śmietaną: śmietana (mleko) 20g, jogurt (mleko) 20g, kukurydza konserwowa, marchewka, cebula, kompot z jabłek 200ml., | Chleb graham (gluten), margaryna słoneczna 10 g (mleko), twaróg 80g (mleko), papryka 50g, sałata lodowa, herbata 200ml, |
Posiłek dodatkowy: Jogurt owocowy (mleko) 150g. | Wartość energetyczna [kcal] 1966,9 Wartość odżywcza: Białko [g] 97,3 Tłuszcz [g] 66,05 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 23,7 Węglowodany ogółem [g] 255,4 w tym cukry [g] 59,5 Błonnik pokarmowy [g] 20,5 Sól [g] 5,5 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 03.03.2025 r. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie | II Śniadanie | Obiad |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), żurek z jajkiem i kiełbasą 400ml : kości 10g, jajko 1 szt, kiełbasa toruńska 50g (soja), słonina, mąka pszenna20g (gluten), śmietana 10g (mleko), przyprawy (seler), marchew 50g, herbata 200ml, woda niegazowana 0,5l. | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g, twaróg 40g (mleko). | Pulpeciki w sosie pomidorowym: biodrówka 50g, wołowina b/k 50g, cebula 30g, pieczywo pszenne 20g (gluten), jajka 1/8, mąka pszenna 15g (gluten), koncentrat pomidorowy 15g, olej 15g, mąka ziemniaczana 5g, przyprawy: (seler), ryż 80g, fasolka z wody :fasolka szparagowa 150g, masło ekstra ( mleko), bułka tarta 5g (gluten), zupa ziemniaczana z kaszą jęczmienną :ziemniaki 250g, kasza jęczmienna (gluten) marchew 30g, seler 20g, pietruszka 20g, śmietana 20g (mleko), wywar kostny, przyprawy (seler), kompot z owoców mieszanych 200 ml. |
Podwieczorek | Kolacja | Posiłek wieczorny |
Kanapka z szynką : szynka z indyka 30g(soja), chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g ( mleko), pomidor 30g. | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), szynka wiejska 60g ,papryka sałata zielona, kawa zbożowa z mlekiem 200 ml (mleko, gluten) | Surówka z marchewki i selera : marchewka 70g, seler 30g, olej, przyprawy. |
Wartość energetyczna [kcal] 2523,01 Wartość odżywcza: Białko [g] 112,9 Tłuszcz [g] 86,1 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 25,6 Węglowodany ogółem [g] 342,08 w tym cukry [g] 26,7 Błonnik pokarmowy [g] 35,4 Sól [g] 7,5 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 03.03.2025 r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), żurek z jajkiem i kiełbasą 400 ml: kości 10g, jajko 1 szt, kiełbasa toruńska 50g (soja), słonina , mąka pszenna 20g (gluten), śmietana 10g, przyprawy (seler), marchew 50g, herbata 200ml, woda niegazowana 0,5l. | Pulpeciki w sosie pomidorowym: biodrówka 50g, wołowina b/k 50g, cebula 30g, pieczywo pszenne 20g (gluten), jajka 1/8, mąka pszenna 15g (gluten), konc. pomidorowy 15g, olej 15g, mąka ziemniaczana 5g, przyprawy (seler), ryż 80g, surówka z kapusty białej : kapusta biała 150g, marchew 30g, cebula 30g, jabłko 30g, majonez 20g (gorczyca, jajko), przyprawy (gorczyca), kompot z owoców mieszanych 200 ml. | Pieczywo pszenne 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), baleron 60g (soja), sałata zielona, papryka 50g, kawa zbożowa z mlekiem 200 ml (mleko, gluten). |
Posiłek dodatkowy: Sałatka z marchewki i selera : marchew 70g , seler 30g , olej, przyprawy. | Wartość energetyczna [kcal] 2251,4 Wartość odżywcza: Białko [g] 88,8 Tłuszcz [g] 92,1 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 22,2 Węglowodany ogółem [g] 279,9 w tym cukry [g] 53,9 Błonnik pokarmowy [g] 25,1 Sól [g] 6,6 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis tygodniowy 03-09.03.2025
33-200 Dąbrowa Tarnowska
ul. Szpitalna 1
NR KONTA: 67 9462 0003 2001 0000 4053 0001
Tel. centrala 014 642 28 31
Sekretariat Tel. 014 642 27 50
Fax. 014 642 27 14
E-mail: sekretariat@zozdt.pl
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |