Jadłospis 04.12.2025 r. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
| Śniadanie | II Śniadanie | Obiad |
| Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), szynka wiejska 60g, rukola, pomidor 50g, zupa mleczna z ryżem 400ml (mleko), herbata 200ml. | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa (mleko), twaróg 40g (mleko), sałata lodowa | Zupa pomidorowa z lanym ciastem: mąka pszenna 30g (gluten), jajko 1/3 szt., marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, śmietana 10g (mleko), wywar kostny, koncentrat pomidorowy 15g, przyprawy (seler), pulpety w sosie: biodrówka 50g, wołowina b/k 50g, jajka 1/8 szt., mąka pszenna 20g (gluten), mąka ziemniaczana 5g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, olej 15g, przyprawy (seler), ziemniaki 250g, fasolka na parze: (fasolka szparagowa 150g), kompot z jabłek 200ml. |
| Podwieczorek | Kolacja | Posiłek wieczorny |
| Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), szynka gotowana 30g (soja, mleko), pomidor | Bułka grahamka (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), jajko, sałata lodowa, herbata 200ml. | Jabłko 1 szt. |
| Wartość energetyczna [kcal] 2354,6 Wartość odżywcza: Białko [g] 109,1 Tłuszcz [g] 74,4 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 21,1 Węglowodany ogółem [g] 330,7 w tym cukry [g] 44,3 Błonnik pokarmowy [g] 36,4 Sól [g] 6,2 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 04.12.2025 r. Dieta podstawowa
| Śniadanie | Obiad | Kolacja |
| Graham 100g (gluten), serek topiony(mleko), kiełbasa krakowska (soja) 60g, ogórek zielony 50g, rukola, zupa mleczna z ryżem 400 ml (mleko), herbata 200 ml, woda niegazowana 0,5l | Kotlet mielony: biodrówka 50g, wołowina 50g, cebula 30g, pieczywo pszenne 20g (gluten), jajka 1/5 szt., mąka pszenna 10g (gluten), mąka ziemniaczana 5g, olej 20g, ziemniaki 350g, ćwikła: buraki czerwone 180g, chrzan 5g (mleko), brokuł na parze (brokuł 100g), przyprawy (seler), kompot z jabłek 200ml | Bułka grahamka(gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), pasta z jajek: jajka 1 i ½ szt., majonez 20g (gorczyca, jajko), pieczywo pszenne 10g (gluten), musztarda (gorczyca), szczypiorek,sałata lodowa, herbata 200ml. |
| Posiłek dodatkowy: Jabłko 1szt. | Wartość energetyczna [kcal] 2313,2 Wartość odżywcza: Białko [g] 94,3 Tłuszcz [g] 89,4 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 22,7 Węglowodany ogółem [g] 295,2 w tym cukry [g] 69,3 Błonnik pokarmowy [g] 24,6 Sól [g ] 6,5 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |



Jadłospis 03.12.2025 r. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
| Śniadanie | II Śniadanie | Obiad |
| Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 10g (mleko), klops drobiowy (udziec z indyka, jajko, mąka pszenna (gluten), mąka ziemniaczana) sałata zielona, płatki owsiane na mleku (mleko, gluten), herbata 200ml. | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa (mleko), pomidor 50g. | Zupa jarzynowa z makaronem: makaron 25g (gluten, jajko), marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, wywar kostny, przyprawy (seler), mieszanka warzywna mrożona (seler), filet z indyka pieczony w sosie (filet z indyka , mąka pszenna (gluten), olej, seler, pietruszka, koperek, śmietana(mleko), przyprawy: sól, pieprz, przyprawa warzywna (seler), ziemniaki 350g, sałata zielona z sosem jogurtowym: sałata zielona, śmietana 20g (mleko), jogurt naturalny 20g (mleko), pomidor 50g, kompot z jabłek 200ml. |
| Podwieczorek | Kolacja | Posiłek wieczorny |
| Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa (mleko), pasta rybna: twaróg 30g (mleko), konserwa rybna 20g (ryba, gorczyca). | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 10g (mleko), kiełbasa szynkowa 60g (soja), pomidor 50g, herbata 200ml. | Jogurt naturalny (mleko) 1szt |
| Wartość energetyczna [kcal] 2379,9 Wartość odżywcza: Białko [g] 125,5 Tłuszcz [g] 73,4 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 24,9 Węglowodany ogółem [g] 321,9 w tym cukry [g] 37,5 Błonnik pokarmowy [g] 34,1 Sól [g] 6,6 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 03.12.2025 r. Dieta podstawowa
| Śniadanie | Obiad | Kolacja |
| Chleb pszenny 100g (gluten), miód 50g, twaróg 40g (mleko), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), marchew 50g, zupa mleczna z płatkami 400 ml (mleko, gluten), herbata 200ml. | Filet z indyka pieczony w sosie (filet z indyka , mąka pszenna (gluten), olej, seler, pietruszka, koperek, śmietana(mleko), przyprawy: sól, pieprz, przyprawa warzywna (seler), ziemniaki 350g, sałata zielona z sosem jogurtowym: jogurt naturalny 20 g (mleko), śmietana 20g (mleko), marchew 30g, cebula 10g, kukurydza konserwowa 15g, przyprawy (seler), kompot z jabłek 200ml. | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), kiełbasa żywiecka (soja, mleko) 60g, pomidor 50g, sałata zielona, herbata 200ml. |
| Posiłek dodatkowy: Sałatka z ciecierzycą: ciecierzyca 30g, rukola, papryka 30g, kukurydza konserwowa 30g, olej, szczypiorek, przyprawy. | Wartość energetyczna [kcal] 2197,3 Wartość odżywcza: Białko [g] 89,9 Tłuszcz [g] 74,2 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 21,5 Węglowodany ogółem [g] 306,6 Błonnik pokarmowy [g] 26,6 Sól [g] 5,6 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |



Jadłospis 02.12.2025 r. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
| Śniadanie | II Śniadanie | Obiad |
| Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), polędwica sopocka 60g, sałata lodowa, papryka 50g, zupa mleczna z płatkami owsianymi 400ml (mleko, gluten), herbata 200ml, woda niegazowana 0,5l | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), szynka gotowana (soja, mleko) 30g., pomidor | Zupa jarzynowa z ryżem: ryż 30g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, wywar kostny, śmietana (mleko), przyprawy (seler), bitki schabowe w sosie: schab 100g, mąka pszenna 15g (gluten), marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, śmietana (mleko), olej, ziemniaki 350g, kalafior na parze: kalafior 150g, masło (mleko), bułka tarta (gluten), kompot z jabłek 200ml. |
| Podwieczorek | Kolacja | Posiłek wieczorny |
| Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), jajko 1/2szt., sałata lodowa | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), twaróg 80g (mleko), pomidor 50g, herbata 200ml. | Sałatka z kaszą jęczmienną: kasza jęczmienna 20g (gluten), brokuł 30g, fasolka szparagowa 30g, olej, marchew 30g, przyprawy |
| Wartość energetyczna [kcal] 2333,4 Wartość odżywcza: Białko [g] 109,1 Tłuszcz [g] 76,8 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 22,6 Węglowodany ogółem [g] 322,8 w tym cukry [g] 36,2 Błonnik pokarmowy [g] 40,9 Sól [g] 6,8 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 02.12.2025 r. Dieta podstawowa
| Śniadanie | Obiad | Kolacja |
| Pieczywo pszenne 50g (gluten), bułka kajzerka 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), konserwa rybna (ryba, gorczyca), sałata lodowa, zupa mleczna z płatkami owsianymi 400 ml (mleko, gluten), herbata 200ml, woda niegazowana 0,5l | Kotlet schabowy: schab 100g, mąka pszenna 10g (gluten), jajko 1/5 szt, bułka tarta 20g (gluten), olej 20g, ziemniaki 350g, surówka z marchewki (marchew 200g, jabłko 30g, olej), sałata masłowa, kompot z jabłek 200ml | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), twaróg 80g (mleko), papryka 50g, szczypiorek, herbata 200ml. |
| Posiłek dodatkowy: Sałatka z kaszą jęczmienną: kasza jęczmienna 20g (gluten), brokuł 30g, fasolka szparagowa 30g, marchew 30g, olej, przyprawy | Wartość energetyczna [kcal] 2055,3 Wartość odżywcza: Białko [g] 88,4 Tłuszcz [g] 71,2 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 17,9 Węglowodany ogółem [g] 279,6 w tym cukry [g] 55,7 Błonnik pokarmowy [g] 26,8 Sól [g] 5,6 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |



Jadłospis 01.12.2025 r. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
| Śniadanie | II Śniadanie | Obiad |
| Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), żurek z jajkiem i kiełbasą 400ml: wywar kostny, jajko 1szt., kiełbasa toruńska 50g (soja), słonina, mąka pszenna 20g (gluten), śmietana (mleko), przyprawy (seler), herbata 200ml, | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), szynka gotowana 30g (soja, mleko), pomidor 30g | Zupa ziemniaczana: ziemniaki 250g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, śmietana (mleko), wywar kostny, przyprawy (seler),gulasz z indyka: udziec z indyka 100g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, olej, śmietana 5g (mleko), mąka pszenna 15g (gluten), przyprawy (seler), ryż 80g, brokuł na parze ( brokuł, bułka tarta (gluten), masło (mleko)), kompot z owoców mieszanych 200ml. |
| Podwieczorek | Kolacja | Posiłek wieczorny |
| Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), twaróg 40g (mleko), sałata lodowa | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), szynka wiejska 60g, sałata lodowa, pomidor 50g, kawa zbożowa ( kawa zbożowa (gluten), mleko )) 200ml. | Jabłko 1szt. |
| Wartość energetyczna [kcal] 2422,4 Wartość odżywcza: Białko [g] 110,9 Tłuszcz [g] 80,1 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 25,3 Węglowodany ogółem [g] 334,09 w tym cukry [g] 39,1 Błonnik pokarmowy [g] 38,5 Sól [g] 6,7 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 01.12.2025 r. Dieta podstawowa
| Śniadanie | Obiad | Kolacja |
| Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), żurek z jajkiem i kiełbasą: kości, jajko 1szt, kiełbasa toruńska 50g (soja), słonina 10g, mąka pszenna 20g (gluten), śmietana 10g (mleko), czosnek, przyprawy (seler), jabłko, herbata 200ml, | Pyzy z mięsem: ziemniaki 350g, biodrówka 70g, mąka pszenna 40g (gluten), mąka ziemniaczana 50g, jajka 1/5 szt, cebula 30g, słonina 10g, olej 10g, sos pieczeniowy (dwutlenek siarki ,gorczyca,gluten, soja), surówka z kapusty kiszonej: kapusta kiszona 150g, marchew 30g, cebula 30g, jabłko 30g, olej 5g, przyprawy (seler), kompot z mieszanki owocowej 200ml. | Pieczywo pszenne 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), szynka wiejska 60g, pomidor 50g, sałata zielona, kawa zbożowa z mlekiem (mleko, gluten) 200ml. |
| Posiłek dodatkowy: Jabłko 1szt. | Wartość energetyczna [kcal] 2272,3 Wartość odżywcza: Białko [g] 81,8 Tłuszcz [g] 81,6 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 23,05 Węglowodany ogółem [g] 315,9 w tym cukry [g] 56,5 Błonnik pokarmowy [g] 25,8 Sól [g] 6,6 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |



Jadłospis tygodniowy 01-06.12.2025



